Müşteri Paneli

Mobil Uygulama Geliştirme

Herkes bir sonraki harika mobil uygulamayı yapmak istiyor. Bizde size destek olmak için sabırsızlanıyoruz.

Lütfen aşağı kaydırınız.

Üst Düzey Mobil Uygulama Geliştirme Hizmetlerimiz

Tam bir uygulama tasarımı, entegrasyon ve yönetim hizmetleri döngüsü sunuyoruz. İster tüketici odaklı bir uygulama, ister dönüştürücü kurumsal sınıf bir çözüm olsun, şirket, fikir ve konseptten teslimata ve sürekli desteğe kadar tüm mobil uygulama geliştirme sürecini yönetir.

Türkiye’de kurulu dünya çapında markalar için çalışan bir Mobil Uygulama Tasarım ve Geliştirme Şirketiyiz. Bize işinizle ilgili sizi en çok neyin büyülediğini söyleyin, biz de kullanıcınızı ihtiyaçlarına ve sizi isteklerinize yaklaştırmak için hatasız geliştirme ve doğru tuş düğmeleriyle uyarlanabilir mobil düzenler oluşturarak modaya uygun bir mobil uygulamada bu hayranlığı vurgulayalım.

Birden fazla işletme, mevcut müşterileri veya müşterileriyle doğrudan iş bağlantısı kurmak ve ustaca mobil uygulamalarla yeni bağlantılar kurmak için ticaretini cep telefonlarına yönlendiriyor. Mobil uygulama geliştirme, iş fırsatlarını artırır ve kullanıcılarınıza tam olarak vermek istediklerinizi ve tam olarak ihtiyaç duyduklarını verir. Mobil Uygulamalara başvurmak kolaydır; bir öneri milyonlarca ve trilyonlarca indirme zinciri oluşturabilir.

Tasarladığımız mobil uygulamalar etkileşim, etkileşim ve marka sadakati yaratır. Her işletme, bunları özgün olarak tasarlanmış, hatasız, kapsamlı bir şekilde test edilmiş ve hedeflenmiş uygulamalarla yapma yeteneğine sahiptir. Aslında, hayatlarını kolaylaştırmak ve zamandan tasarruf ederek daha fazlasını yapmak isteyen küresel mobil topluluk için uygulamalar yapıyoruz.

Çeşitli Platformlar için Mobil Uygulama Geliştirme Hizmetleri

Mobil uygulama geliştiricilerimiz, pazar ihtiyaçlarını karşılayan, şirketlerin marka kimliğini güçlendiren ve ticari büyümeyi ve genişlemeyi teşvik eden çözümler oluşturma konusunda on yılı aşkın bir uzmanlığa sahiptir.

Native Mobil Uygulama Geliştirme

Mobil uygulama geliştiricilerimiz, hem Android hem de iOS sistemleri için iş ve güvenlik gereksinimlerinizle uyumlu yüksek kaliteli yerel uygulamalar oluşturabilir.

Hibrit Mobil Uygulama Geliştirme

Yerel ve web uygulaması teknolojilerinin benzersiz bir karışımı sayesinde farklı ortamlarda çalışabilen çapraz platform uygulamaları.

Aşamalı Web Uygulaması Geliştirme

Progresif Web Uygulamaları ile tek bir kod tabanıyla herkese, her yerden, herhangi bir cihazdan ulaşırken yerel benzeri yetenekler ve kurulabilirlik sunuyoruz.

Giyilebilir ve Gömülü Yazılım

Bir dizi giyilebilir cihaz için tamamlayıcı uygulamalar oluşturabilir, akıllı cihazlarla veya tescilli çevre birimleriyle entegre edebiliriz.

Mobil Uygulama Geliştirme Süreci

Ürün bütünlüğünü sağlamak, pazara sunma süresini hızlandırmak, mühendislerin üretkenliğini artırmak ve maliyetlerden tasarruf etmek için bir mobil uygulama geliştirme yaşam döngüsünün aşağıdaki aşamalarına bağlıyız.

Strateji

İşlevsel ve işlevsel olmayan gereksinimleri belirlemek, rekabeti araştırmak, kullanıcı kişilikleri oluşturmak, teknoloji özelliklerini belirlemek, başarıyı ölçmek için hedefler ve KPI'lar belirlemek.

Tasarım

Uygulama gereksinimlerinin netleştirilmesi, UX planlaması, model onayı, UI tasarımı ve onayı, stil kılavuzlarının oluşturulması, tıklanabilir uygulama prototipi ve mobil geliştiriciler için çıktılar.

Geliştirme

Uygulama mimarisi seçimi, arka uç için teknolojiler, çerçeveler, kitaplıklar ve hazır çözümler, API tasarımı ve entegrasyonları, veritabanı modelleme, CI/CD kurulumu.

Kalite Güvencesi

Önemli işlevsellik, tamamlayıcı işlevsellik ve düzenlerin sıralı katmanlı testi. Yüksek yük ve stres testi dahil olmak üzere kapsamlı güvenlik, kullanılabilirlik ve performans testi.

Yayın ve Destek

Uygulamanın Apple App Store ve Google Play'e gönderilmesi. Uygulamayı genişletilmiş işlevsellikle yükseltme. İyileştirmeler için kullanıcı geri bildirimlerini ve analitiği işlemek.

Mobil uygulama nedir

Son 10 yılda, kullanılan akıllı telefon sayısı 2,5 milyarı aştı. Tüketiciler her yıl yeni cihazlara 380 milyar dolar harcıyor. Her birinin hayatı kolaylaştıran, saymaya, iletişim kurmaya ve taksi veya yemek sipariş etmeye yardımcı olan uygulamaları vardır. Bir mobil uygulamanın kendisi, çeşitli işletim sistemlerine sahip akıllı telefonlar ve tabletler için geliştirilmiş uygulama yazılımıdır: iOS, Android, KaiOS, Harmony OS, Tizen ve diğerleri. Çoğu durumda, uzak kaynaklara bağlıysa İnternet'e erişim gerektirir.

Mobil işletim sistemleri

Bir mobil işletim sistemi (OS) akıllı telefonlar, tabletler ve giyilebilir gadget'lar bir cihazın kendisinin kaynaklarını yönetmek ve bir kullanıcı ile doğrudan etkileşim organize sağlayan bir yazılım paketidir. Çoğu mobil işletim sistemi yalnızca belirli donanımlarda çalışır. Örneğin, iOS iPhone'lar için yapılmıştır ve Android , Samsung, Google Pixel, LG, Nokia ve diğer akıllı telefonlarda kullanılmaktadır.

Muhtemelen Windows Mobile'ı duymuşsunuzdur, hatta onu kullandınız. 2000'lerin başında, birçok PDA ve iletişim cihazında bu Microsoft işletim sistemi kuruldu. 2010 yılında, iki işletim sistemi sürümü ile değiştirildi: akıllı telefonlar için Windows Phone ve tabletler için Windows RT. Ve 2015'te, birleşik bir sürüm - Windows 10 Mobile - çoktan ortaya çıktı. KaiOS işletim sistemini çok az kişi duydu , ancak ikinci kademe arasında zaten bir lider haline geldi. Sistem, Linux tabanlı bir Firefox OS çatalıdır ve düşük maliyetli cihazlar için tasarlanmıştır. Google, giriş seviyesi cihazlar için Android Go'yu (Android'in optimize edilmiş bir sürümü) yayınlasa da, KaiOS bu segmentte lider olmaya devam ediyor.

Mobil Yazılım

Neden başkasıyla değil de Niximera ile çalışmalıyız?

Müşterilerimiz, karmaşık uygulama ve çevrimiçi portal geliştirme projelerini başarılı bir şekilde sunma konusundaki geniş yeteneklerimiz nedeniyle bizi kullanıyor. Mevcut geliştirme ekipleriyle birlikte çalışmak, yeni uygulama geliştirmelerini desteklemek için eski sistemlerle çalışmak, teknik olarak karmaşık özellikler oluşturmak ve sorunsuz entegrasyon ile sistemleri, süreçleri ve uygulamaları bir araya getirmek gibi her türlü sorunu çözme konusunda on bir yıldan fazla deneyime sahibiz. Büyük fikirleriniz varsa, kendinizi karmaşık sorunlarla karşı karşıya buluyorsanız ve bir ajanstan en iyisini istiyorsanız, Niximera size yardımcı olabilir.

Bana sabit bir fiyat teklifi verebilir misiniz?

Evet yapabiliriz. Projenize başlamadan önce, ayrıntılı bir proje şartnamesi yazmak için sizinle birlikte çalışıyoruz ve ardından işi teslim etmek için size sabit bir fiyat teklifi sunuyoruz. Bu sabit fiyat ve spesifikasyon sizi korur: tam olarak bu maliyet için sözleşmede yazılanı tam olarak teslim etmek için bizi sorumlu tutabilirsiniz. Gizli ücret yok, her şey açık ve özlü.

Bir fikrim var, nereden başlamalıyım?

Bizimle konuşabilirsiniz. İletişim sayfasondan yada 0850 532 64 94 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz. Aynı numaranın Whatsapp'ından bize yazabilirsiniz. info@niximera.com.tr adresine e-posta atabilirsiniz. Bir gün içinde cevap alacaksınız.

Hem iOS hem de Android için uygulamalar geliştirebilir misiniz?

Evet, yaptığımız uygulamaların çoğu hem iOS hem de Android mobil platformlarını destekliyor. İnsanların uygulamalarının web ve mobil cihazlarda çalışmasını istemesi yaygındır, bu nedenle her iki platformu da hızlı bir şekilde desteklememizi sağlayan React ve React native gibi geliştirme çerçeveleri kullanıyoruz. Kapsamlı ve ağır algoritmalar içeren uygulamalar için Native Mobil Yazılım Geliştirme yapıyoruz.

İstediğimi geliştirdiğinizden ve yanlış anlamadığınızdan nasıl emin olabilirsiniz

İhtiyaçlarınızı körü körüne oluşturmaya başlamıyoruz; projenize olan ihtiyacı yönlendiren ticari faktörleri anlamak için bir toplantı yaparak başlıyoruz. İhtiyaç duyduğunuz özellikler hakkında yaptığınız varsayımlarda size meydan okuyacak kadar bilgi sahibi olduğumuz çok hızlı bir konuma gelmek istiyoruz. İşinizi anladıktan sonra, sizinle çalışmak için bir projenin başlangıcında çok çaba harcıyoruz ve gereksinimlerinizi ayrıntılı olarak ele alıyoruz.

Geliştirme süreci boyunca ne tür destekler alacağım?

Geliştirme süreci boyunca birincil irtibat noktanız olacak özel bir proje yöneticisine atanacaksınız. Tüm istek ve sorularınız, size hızlı yanıt verebilmemiz için müşteri destek portalımız üzerinden yönetilir ve işinize uygun şekilde öncelik verilir. Ayrıca, lansman tarihinden sonra isteklerinize yanıt verebildiğimizden emin olmak için bir dizi destek ve bakım seçeneği sunuyoruz.

Kaynak kodun sahibi olacak mıyım?

Evet, projeniz için yazdığımız ısmarlama kod için uygun telif hakkı veya lisans hakları verilecektir. Fikri mülkiyet hakları konusunda şeffafız ve proje başlamadan önce kod sahipliği şartlarımızı gözden geçirme fırsatına sahip olacaksınız.

Uygulamamı oluşturup başlatmam ne kadar sürer?

Başarılı bir projenin başlatılmasına birçok faktör katkıda bulunur ve bazı gereksinimler, projenin geliştirilmesinin diğerlerinden daha uzun sürmesine neden olabilir. Ortalama bir ay ile üç ay arasında değişmektedir.

Projemi daha hızlı teslim edebilir misiniz sürer?

Bazı durumlarda evet, bazılarında hayır. Dokuz kadın bir ayda bebek doğurabilir mi? Bu benzetme, teknoloji projelerine de uygulanabilir. Bazen bir projeye daha fazla geliştirici kaynağı ayırarak çok daha hızlı tamamlanabilir. Ancak diğer durumlarda proje, teknoloji veya güvenlik gereksinimleri tarafından kısıtlanabiliriz.Bir tarih gereksiniminiz varsa, bunu karşılamak için elimizden gelenin en iyisini yapabilmemiz için mümkün olan en kısa sürede bizimle iletişime geçin.

Sürekli destek, bakım ve güncelleme sağlıyor musunuz?

Evet, destek için geçici olarak bizimle bağlantı kurma seçeneği veya daha tutarlı ve güvenilir bir hizmet düzeyine ihtiyaç duymanız durumunda aylık tutma seçenekleri sunuyoruz. Proje tesliminden sonraki üç aylık bakım hizmetini ücretsiz veriyoruz. Geçici destek, sabit, devam eden aylık maliyetlere duyulan ihtiyacı önlemek için minimum desteğe ihtiyaç duyan projeler için işe yarayabilir. Ancak, istekler kaynağımızın ne zaman müsait olduğu temel alınarak planlandığından bu, yanıt verme pahasına olabilir. Aylar öncesinden özel zaman planlandığı için, müşterilerimizin çoğu, en iyi yanıtı elde etmek için en az küçük bir aylık destek hizmeti almayı tercih eder. Bizimle son derece teknik bir projeniz varsa, küçük geçici değişiklikleri, iyileştirmeleri, güncellemeleri ve desteği kapsayacak bir aylık destek hizmetini seçmenizi öneririz.

Uygulamam veya web sitem kullanıma sunulduktan sonra değişiklik yapabilir miyim?

Evet, aslında, önce vizyonunuzun mümkün olan en basit versiyonunu başlatarak başlamanızı ve zaman içinde uyarlamaya devam etmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Bu aşamalı yaklaşıma "minimum uygulanabilir ürün" (MVP) lansmanı denir. Bir MVP'yi başlatmanın ardındaki fikir, kaçınılmaz olarak varsayımlarda bulunmuş olmanızdır ve dünyaya bir şey yayınlamadan bu varsayımları test edemezsiniz. Yalın bir ilk sürüm yayınlayarak varsayımlarınızı test edebilir ve bu bilgileri gelecekteki gereksinimlerin önceliklerine karar vermek için kullanabilirsiniz. Mühendislik israfını azaltır. Uygulamanızda veya web sitenizde gelecekte değişiklik yapma konusunda bazı seçeneklerimiz var. Uygulamanızı veya web sitenizi proje bazında güncellememiz için bizi görevlendirebilirsiniz; bu sayede, ihtiyaç duyduğunuzda ve ihtiyaç duyduğunuzda sabit bir dizi gereksinimleri belirler, teklif verir, planlar ve son olarak sunarız. Veya, sizin için işleri sürekli iyileştirmek için her ay belirli bir miktarda geliştirici zamanı planladığımız bir ÇEVİK yaklaşımını benimseyebiliriz. Her iki yaklaşımın da değeri vardır ve muhtemelen bunu okurken içgüdüsel olarak hangisinin sizin için doğru olduğunu bileceksiniz.

Web ve mobil platformlar arasında veri paylaşımını nasıl ele alıyoruz?

Tüm verilerinizi tutacak merkezi bir veritabanı oluşturarak başlıyoruz; daha sonra web ve mobil uygulamaların bu verileri gönderip almasına izin vermek için bir arayüz (bir APi) geliştiriyoruz.

Mevcut web sistemlerimizi / araçlarımızı / web sitelerimizi / CRM vb. bağlayabilir miyiz?

Genellikle evet. Çoğu modern uygulama ve sistem, son soruda tanımladığımız gibi bir arayüze sahip olacaktır. Şirkete herhangi bir “APi dokümantasyonu” olup olmadığını sorun, varsa sistemle entegre olmamız çok olasıdır.Uygulama işlevselliğini artırmak için birçok farklı sistem ve çevrimiçi araçla bağlantı kurma deneyimimiz var - burada birlikte çalıştığımız birkaç yaygın araç: Facebook, Twitter, Linkedin, Amazon AWS, Salesforce, Google maps, Matchmaker, Broadbean, Google Sheets, Firebase, Stripe, Airtables, Mailchimp, Campaign Monitor, Marketo, insightly, JT Telecom, SMS Gateway, Worldpay, Sagepay, Mailgun, Xero, Analytics, Youtube, Vimeo ve diğerleri.

Mevcut teknik / tasarım / pazarlama ekibimizle çalışabiliyor musunuz?

Evet, son derece tavsiye projelerde uzmanız ve mevcut sistemler ve ekiplerle çalışmamız yaygın. Mesela Coffy projesi için Robotpos şirketi ile entegre olduk ve hiç bir problem yaşamadık. İşinizle ilgili diğer tedarikçilerle yakın bir şekilde çalışırken, işbirliğine ve ilgili tüm taraflara desteğe odaklanan güçlü bir işbirliği ilişkisi kurmayı amaçlıyoruz. Bu paydaşlar projenin başarısı için çok önemliyse, fikirlerini keşfetmek ve olası çevresel sınırlamaların nasıl aşılacağını belirlemek için onlarla erken bir görüşme veya görüşme ayarlamanızı tavsiye ederiz.

Zaten tasarımlarımız var, bunlarla çalışabilir misiniz?

Muhtemelen evet. En iyi kaliteyi ve tutarlılığı sunmamızı sağladığı için mümkünse kendi tasarım sürecimizi takip etmeyi tercih ediyoruz, ancak bu konuda esnek olabiliriz. Tasarımlarınız güçlüyse ve etkili olacağından eminsek, evet, onlarla çalışabiliriz. Ancak, yüksek standartlarımızı karşılamıyorlarsa, dürüst olacağız ve tasarımları sizin için oluşturmamızı tavsiye edeceğiz.

Web sitemiz veya uygulamamız için barındırma hizmeti verebilir misiniz?

Evet. Küçük kaynak gereksinimleri olan bir siteniz veya uygulamanız varsa, projenizi yönetilen sunucularımızda barındırabiliriz. Belirli barındırma gereksinimleriniz, yoğun kaynak talepleriniz varsa veya daha uzman bir şeye ihtiyacınız varsa, o zaman size özel, bulut veya yük dengeli barındırma ortamınızı kurabiliriz.

Uygulamamı veya web sitemi test etmem gerekiyor mu?

Evet, projeyi test etmek için desteğinize ihtiyacımız olacak. Test etme ve kalite güvencesi için süreçlerimiz var, ancak uygulamanızı düşünme ve kullanma şeklimiz sizin yapacağınızdan farklı. Projeyi siz tanımladınız ve ne istediğinizi herkesten daha iyi biliyorsunuz, bu yüzden muhtemelen tahmin edemeyeceğimiz şekillerde inşa ettiğimiz şeyleri kullanacak ve bunlarla etkileşime geçeceksiniz.

Tedarikçiyi daha sonra değiştirmek veya geliştirmeyi şirket içinde getirmek istersem ne olur?

Artık bize ihtiyaç duymadığınız bir noktaya gelebileceğiniz birçok senaryo olduğunun farkındayız. Örneğin, bir start-up, bir süre için verimli bir şirket içi geliştirme ekibini çalıştırmak için gerekli yapıları istihdam edecek ve yerleştirecek deneyime veya fona sahip olmayabilir. Bununla birlikte, iş büyüdükçe, ticari ortam da değişebilir ve geliştirme ekibini uzun vadeli mantıklı bir karar haline getirebilir. Ve biz bunda sorun yok - Aslında bunun için plan yapıyoruz.

Mobil uygulama kaç paraya yapılır?

2021 yılı son çeyreği için mobil uygulama geliştirme için ortalama maliyetler şu şekildedir; iOS uygulaması geliştirmek için gereken ortalama maliyet, 3.000 – 50.000$, Android uygulaması geliştirmek için gereken ortalama maliyet – 1.500 – 40.000$, ReactNative uygulama için ise ortalama maliyet 2250 - 45000$ arası değişmektedir.

Mobil uygulamalar nasıl para kazanır?

Mobil uygulamalardan gelir elde etmek isteyenler için ilk akla gelen yöntem uygulama içine reklam alarak para kazanabilirsiniz. Google adsense gibi şirketler uygulama üzerinden reklam verdirerek para kazandırırlar. Sonra uygulama satışı akla gelir. İster Android, ister iOS uygulamanızı uygulama mağazalarına yükledikten sonra ücretli satışını yapmanız mümkün. Tabi ücretli olarak satışa sunulan uygulamaların kullanıcılara ek bir değer sunuyor olmaları gerekiyor.

Mobil uygulama Geliştirme ne kadar sürer?

Mobil uygulamanızın alt yapısının gelişimi, haberleşme servislerinin geliştirilmesi, frontend çalışmaları, mobil backend çalışmaları ve doğru çalıştığından emin olmak için testerların test çalışmalarının yapıldığı faza geliştirme fazı diyoruz. Bu faz analizi ve tasarımları tamamlanmış bir mobil uygulama projesi için 20 iş günü ile 300 iş günü arasında değişmektedir.

Bir mobil uygulama nasıl popüler hale getirilir

Her uygulama kendi yolunda gelir elde eder ve belirli bir hedef kitle için tasarlanmıştır. Popüler ve kârlı hale getirmek için önce aşağıdakileri belirlemeniz gerekir: Hangi kullanıcılar uygulamayla ilgilenebilir, hangi ülkeden gelirler. Kullanıcıların ne satın alacakları veya ne tür reklamlar izleyecekleri; Harcanan para ve zaman karşılığında alacaklarını. Gerekli işlevleri ve seçenekleri uygulamak ne kadar zor. Bu, mobil uygulama geliştirmenin fiyatını etkileyecektir. Basit ürünler bile karlı olabilir, sadece karmaşık ürünler değil. Kullanıcıların alacağı bonuslar; projenin rakiplerden ne kadar farklı olduğu. Bir model hazırlarken, katil özelliklerin tanıtılması düşünülmeye değer. Yarar, faaliyetin türüne ve istenen sonuca bağlıdır. Girişimler, yatırımcıları hedefler ve mevcut başarılar hakkında rahatça bilgilendirebilecek ve şirketler bir imaj oluşturmak için uygulamaları kullanacak. Eğlenceli ve ticari projeler içinde reklam veya ürün satışı yapabilecektir.

Mobil application

Mobil uygulama geliştirme teknolojisi

Doğru seçilmiş mimari zamandan, emekten ve paradan tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Bir mobil uygulama oluşturmanın iki ana yaklaşımı vardır: yerel ve platformlar arası olanlar. Ve üçüncüsü - ilerici yaklaşım - şimdi de gelişiyor.

Yerel geliştirme, her mobil platform için ayrı uygulamaların oluşturulmasıdır. Yani, iOS için bir uygulama ve Android için başka bir uygulama geliştirmeniz gerekir. Daha sonra uygulamalar belirli platform mağazalarına yüklenecektir. Yerel uygulamaların avantajları şunlardır:

Gelişmiş tasarım seçenekleri. Uygulama içi satın alımlar, konum hizmetlerine veya kameraya erişim, anlık bildirimler ve öncelikli güncellemeler dahil olmak üzere tüm akıllı telefon özellikleri için destek. Hızlı, duyarlı ve güvenilir arayüz.

Mobil Yazılım

Geliştirme eğilimleri

Mobil cihazlar için bir uygulama geliştirmeye başlamadan önce kendinize birkaç soru sorun: Uygulamanızın amaçları nelerdir; hangi işlevlere sahip olmalıdır; uygulamanızın hedef kitlesi nedir? Seçim yapmak zorsa, en basit çözüm, geliştirme pazarında hangi eğilimlerin oluştuğunu görmektir. 2019-2020'de aşağıdaki uygulamalar talep edilmektedir:

blockchain teknolojisine dayalı uygulamalar;

yapay zeka ve makine öğrenimine dayalı uygulamalar;

sohbet robotlu uygulamalar;

hazırlama uygulamaları;

artırılmış ve sanal gerçeklik ile;

nesnelerin interneti için;

mobil ödemeler, transferler ve para depolama ile.

Mobil uygulama mağazaları

Statista tahminlerine göre 2020'de tüm mobil uygulamaların geliri, yerleşik reklamcılıktan gelen 117 milyar dolar dahil olmak üzere 581 milyar dolar olacak. Uygulama mağazaları veya dijital dağıtım platformları, tanıtım için çok önemli olan bu tür göstergelerin elde edilmesine yardımcı olabilir.

Apple, bir uygulama mağazası yaratan ilk şirketti. Sonra, Temmuz 2008'de hala iTunes Store'un bir parçasıydı. O zamandan beri, App Store, iOS kullanıcılarının doğru uygulamayı bulabilecekleri başlıca yer olmaya devam ediyor. Mağazada akıllı telefonlar için 2,2 milyon farklı uygulamanın yanı sıra Apple TV ve Apple Watch ürünleri bulunuyor. Uygulamayı App Store'a yerleştirerek, halihazırda yerleşik kitlenizi tatmin edecek ve yeni kullanıcılar çekeceksiniz.

Google, Ekim 2008'de Android Market adıyla mağazasını açtı. Mart 2012'de yeniden markalaştıktan sonra adı Google Play olsa da yine de Android cihaz pazarını hedefliyor. Bu dijital dağıtım platformu 2,9 milyon uygulama sunuyor. Güçlü yerleşik arama motoruna rağmen, markalar bazen ürünlerinin arama sonuçlarında saklandığını veya başka isteklerle bulunabileceğini öğrenirler. Ancak yine de uygulamanızı Google Play'e yükleyerek, Android kitlenizin veya müşterilerinizin memnun kalacağını tahmin edebilirsiniz.

Birçok mobil cihaz üreticisi, mağazalarında akıllı telefonlar ve diğer cihazlar için uygulamalar sunarak hedef kitleleriyle daha yakın çalışabileceklerini keşfetti.

Eylül 2009'da Samsung Electronics, Mart 2019'da Galaxy Store olarak yeniden adlandırılan Samsung Apps hizmetini başlattı. Üretici, mağazasının mobil sürümünü Android cihazlara önceden yükler. Ve mağazanın web versiyonu sadece Android işletim sistemi için değil aynı zamanda Bada, Tizen, Windows Mobile için de ürünler içermektedir.

Ekim 2011'de LG Electronics, şirket tarafından üretilen telefonlara kurulan SmartWorld adlı mağazasını da açtı. Ayrıca LG TV'ler için Content Store adında ayrı bir sürüm oluşturdu.

Huawei Technologies, uygulama mağazasını 2011 yılında açtı. İlk olarak Çin pazarına odaklandı ve Nisan 2018'de dünya çapında satışa sunuldu. Açılış sayfası ve kontrol paneli 9 dilde yerelleştirilmiş olsa da, çoğu uygulamanın adları ve açıklamaları yalnızca Çince olarak sunulmaktadır.

E-ticaret devi Amazon, doğrudan ve dolaylı rakiplerinin çok gerisinde değil. 2011 yılında şirket, mağazayı Android ve Fire OS için bir uygulama olarak yarattı ve 2014 yılında BlackBerry 10 için kullanıma sunuldu. Bu çözüm, sadık müşterilerin üçüncü şahıs mağazalarında dijital ürünler aramasını önlemeye yardımcı oldu.

Mobil uygulama geliştirmenin maliyeti

Yalnızca kalifiye bir geliştirme ekibi karmaşık bir sürece yetkin bir şekilde yaklaşabilir ve görevleri son teslim tarihlerini aşmadan tamamlayabilir. Deneyimli profesyoneller olarak benzersiz bir iş modeli ve kullanıcı dostu bir kullanıcı arayüzü oluşturacağız. Ayrıca uygulamanın mağazalara yerleştirilmesine ve pazarlama planına göre tanıtılmasına yardımcı olacağız.

Sıfırdan bir mobil uygulama geliştirmek şu aşamalardan oluşur:

Teknik şartnamelerin yazılması (eğer yoksa) - 18 saatten itibaren.

İş analizi ve mevzuat sözleşmesi - 20 saatten itibaren.

UI ve UX tasarımı - yaklaşık 35 saat.

Arka uç geliştirme - uygulamanın gerekli işlevselliğine ve platform sayısına (OS) bağlı olarak 40 saatin üzerinde.

Ön uç geliştirme - 30 saatten fazla.

Test - platformların sayısına ve işlevselliğe bağlı olarak yaklaşık 20 saat.

Bu verilere dayanarak, bir MVP'nin yaklaşık maliyeti 2.000 $ 'dan başlar ve ayrıca işi zorlaştıran faktörlere bağlıdır. Geliştirme tamamlandıktan sonra uygulamanın desteklenmesi gerektiğini ve bu hizmetin ayrıca ödeneceğini lütfen unutmayın.

Yayınlandıktan sonra daha fazla destek

Hemen ideal olduğu ortaya çıkan bir mobil uygulamayı hızlı bir şekilde oluşturmak imkansızdır. Bu nedenle geliştiriciler, temel işlevleri hızlı bir şekilde sağlamak için genellikle özellik odaklı geliştirmeyi (veya başka bir Çevik metodolojiyi) kullanır. Agile, piyasaya sürülme sürecini önemli ölçüde hızlandırarak şirketlerin değişen pazara uyum sağlamasına yardımcı olur.

Lansmandan sonra, ürün başarılı olursa incelemeleri izlemeniz, hatalar hakkında bilgi toplamanız ve sorunları analiz etmeniz gerekir. Daha sonra bir önceki adımda elde edilen yeni verilere göre yeni fonksiyonlar geliştirmek ve sağlamak gerekmektedir. Resmi lansmandan sonra ihtiyacınız olan tek şey bakım ve destektir.

Agile ile ilk önce sonucu elde ederseniz, bakım maliyetleri prototip oluşturmadan daha yüksek olabilir. Uzmanlar, pazarlama hipotezini kanıtlayarak veya çürüterek bir ürün geliştirmek gerektiğinde bu yöntemi tercih ederler ve aynı zamanda ilk karı neredeyse anında elde ederler.

Ve geleneksel Waterfall metodolojisini kullanarak, bir mobil uygulama geliştirme maliyetinin yaklaşık% 15-20'si olan sabit bir yüzde ile tahmini yıllık bakım maliyetlerini hesaplayabilirsiniz. Büyük şirketler Waterfall'u tercih ediyor çünkü iş süreçleri belgeleniyor ve yönetimi pazarlama, yönetim ve üretim planları geliştiriyor.

Telif Hakkı © 2024 / Niximera Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri'ne aittir.
Yukarı